Sporbarhed

Vores produktionsudstyr i Farsø er et af verdens mest moderne opskæringsanlæg. Himmerlandskøds anlæg gør det muligt, at opnå 100 % sporbarhed direkte fra dyret hos landmanden til den enkelte opskæring ligger i køledisken.

Vi oplever, at kunder, der har Himmerlandskød i køledisken eller på menukortet kan mærke en interesse og efterspørgsel fra deres kunder, og vi ved, at det er vigtigt for dem at kunne vise og fortælle, at deres kød er 100 % dansk. Det er blevet et vigtigt parameter for den moderne forbruger at kunne købe danske fødevarer, og kan de tilmed få viden om præcist, hvor råvarerne stammer fra, så er det et stort plus hos forbrugeren. I dag vil de fleste mennesker gerne være sikre på, at dyret er opdrættet og transporteret under forsvarlige forhold. Der er efterspørgsel på kød, der ikke er produceret af en maskine, men i stedet nøje udvalgt, som vi gør hos Himmerlandskød.

Himmerlandskød slagter kreaturer og forarbejder kød under strenge krav og regler.

Fra det tidspunkt, hvor slagtedyrene ankommer til vores slagterier og til, at kødet forlader vores opskæringer i Farsø eller Hadsund, dokumenteres alle procestrin i vores HACCP-baserede egenkontrolprogram.

Medarbejdere på Himmerlandskøds fabrikker uddannes løbende i hygiejne, fødevareforsvar og fødevaresikkerhedskultur, så de kan bidrage til at fastholde et højt niveau af fødevaresikkerhed.

Himmerlandskød har faste samarbejdspartnere og leverandører, som er nøje udvalgt efter fastlagte kvalitetsparametre, og vi evaluerer dem jævnligt for at sikre, at vi kan fastholde vores kvalitetsstandarder.

Ved alle processer i produktionen udføres dagligt kontroller med rengøring, hygiejne og vedligehold, som er med til at sikre en høj kvalitet og fødevaresikkerhed.

Vi udtager desuden løbende prøver for at overvåge, at kvalitetsmål og fødevaresikkerhedsmål er i styring.

Himmerlandskød er produceret under de højeste hygiejniske standarder, og lever naturligvis 100% op til EU’s fødevarelovgivning i enhver henseende.

Dyrevelfærd

Læs mere

Certifikater

Læs mere