Markedsinformation

Markedsinformation uge 19

 

Kristi Himmelfartsdag står for døren, og markedet for okse- og kalvekød er på vej ind i de varmere måneder, der sædvanen tro øger efterspørgslen efter udskæringer velegnet til grillen.

Der meldes om en fortsat, god afsætning af de dyrere udskæringer til både detailhandlen og Foodservice og en generelt større efterspørgsel efter grill-egnede stege til detailhandlen. Handlen med hakket oksekød forløber pænt på et stabilt leje.

Eksporten til de sydeuropæiske markeder er god, og der sendes en øget mængde bagfjerdinger og rygge til især Rom som følge af en livligere efterspørgsel forbundet med den delvise genåbning her.

Grundet Kristi Himmelfartsdag og lukning fredag vil der være et mindre antal slagtninger i denne uge. Himmerlandskød slagter derfor i denne uge 1750 dyr. Vores slagterier i Aalestrup og Kjellerup holder lukket torsdag og fredag, og i Hadsund er der lukket torsdag.

Der er i øjeblikket en stigende efterspørgsel efter økologisk oksekød, og Himmerlandskød hæver derfor i denne uge øko-tillæggene med + 0,25 DKK/kg for ungdyr og +0,50 DKK/kg for køerne.

Noteringen for slagtekvæg er uændret.

Notering og leverandørnyt

Ønsker du at modtage noteringer og leverandørnyt fra Himmerlandskød løbende, kan du her tilmelde dig her.