Himmerlandskød er en del af den grønne udvikling.



Vi har altid haft den holdning, at klimavenlighed, bæredygtighed og lokal produktion går hånd i hånd. Derfor er vi i Himmerlandskød stolte af, at vi er en del af plastinitiativet sammen med Rema 1000 og Færch Plast.

 

Plastinitiativet er helt i tråd med vores grønne strategi, hvor vi ønsker, at vores produkter skal produceres og pakkes under hensyntagen til klimaet. Og når Danmark er blandt verdens mest klimavenlige producenter af oksekød, hvorfor så ikke gå skridtet videre og bruge genanvendeligt emballage, udtaler underdirektør Christoffer Andersen.

 

Vi kan naturligvis ikke redde verden alene, men vi kan alle gøre noget, og vi ser et stigende antal forbrugere, der tager ansvar, blandt andet ved at stille højere og højere krav til deres fødevarer. Fremtidens fødevarer skal produceres og pakkes, så det foregår så klimavenligt og bæredygtigt som muligt.

 

Ved at være en del af plastinitiativet er vi med til at tage det første skridt mod at reducere forbruget af plastik. Det er vores strategi, at alle vores kødbakker inden for en kort tidshorisont skal være produceret af genanvendeligt plast. I første omgang kan forbrugeren finde vores genanvendelige plastbakker i Rema 1000’s 1 kg. hakket oksekød.

 

PET-bakker kan genanvendes igen og igen, og målet er at få forbrugerne til at genanvende deres kødbakker på samme måde, som de genbruger plastikflasker. Det er vigtigt, at både forbrugere, forhandlere og os som producent går ind i kampen om at reducere forbruget af plastik. Det er derfor helt fantastisk, at det kan lade sig gøre på så kort tid fortæller underdirektør Christoffer Andersen.

Læs mere her: https://www.food-supply.dk/article/view/625163/himmerlandskod_har_vaeret_med_til_at_udvikle_kodnyhed